Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012. október 20. Kiállítás Veresegyház
Ez volt a leghosszabb kiállítás ebben az évben, de nem bántam meg, hogy részt vettünk rajta. 53 malacot neveztek, és néha úgy éreztem, hogy soha sem fogunk sorra kerülni, de megérte várakozni, mert megint szép eredményeket értünk el. 6 malaccal érkeztem, Ella már megérkezett új otthonába Angliába, Vlagyimirt pedig mégsem hoztam el, mert nem volt kiállítási kondícióban és az egyik harciac nőstény a nyakát is megsértette.
A skinnyk csak este 7óra körül kerültek sorra, de nagyon szépeket mondtak róluk. A legtöbb dícséretet Camilla és Fiona kapta, de a legnagyobb meglepetést az okozta. mikor mindketten champion ajánlást is kaptak, majd Fiona fajta- és fajtacsoport-győztes, Camilla pedig junior BIS győztes lett!

Az eredmények tehát:
Fiona of Cavia Datura (aranyaguti-fehér nőstény)  : kölyök osztály I., FGY, FKGY, Baby BIS 3., 1.CR
Fatima of Cavia Datura (vörös nőstény)                   : kölyök osztály II.
Eperke of Cavia Datura (csokoládé-otter nőstény) : kölyök osztály III.
Camilla of Cavia Datura (fekete nőstény)                 : fiatal osztály I., junior BIS 1..  2.CR
Dolly of Cavia Datura (aranyaguti nőstény)               : fiatal osztály II.
Moonflower's Sissy (aranyaguti-fehér nőstény)       : nyílt osztály I.

A kiállításról friss képek találhatóak a Képgalériában!
 

2012. szeptember 29.
A mai napon több örömteli esemény is történt a tenyészet életében. Reggel, mielőtt elindultunk volna a kiállításra, született két pici, akiket kicsit későbbre vártam. Az egyik meglepetésemre csokoládé-cser!!! színű, a másik aranyaguti-fehér. Mindketten kislányok.
Miután lezajlott az ellés, indultam a kiállításra, ahol a malacok megint csak szépen szerepeltek. A legbüszkébb Camillára vagyok, fajtagyőztes lett, a baldwin malacokat is maga mögé utasítva a fajtacsoportot is megnyerte, és egy junior BIS 2. helyet is bezsebelt, valamint megkapta első Champion-ajánlását. Balchug most kicsit háttérbe szorult, de ahhoz képest, hogy közel három éves malac, nincs okunk a szégyenkezésre. Az októberi kiállításon még lehet, hogy indul, de utána kiállítási pályafutása befejeződik.

Az eredmények tehát összefoglalva:

Fiona of Cavia Datura (aranyaguti-fehér nőstény)  : kölyök osztály I.
Fatima of Cavia Datura (vörös nőstény)                   : kölyök osztály II.
Ella of Cavia Datura (aranyaguti nőstény)                : kölyök osztály III.
Eperke of Cavia Datura (csokoládé-otter nőstény) : kölyök osztály IV:
Camilla of Cavia Datura (fekete nőstény)                 : fiatal osztály I., FGY, FKGY, junior BIS 2. BIS 4., 1.CR
Dolly of Cavia Datura (aranyaguti nőstény)               : fiatal osztály II.
Moonflower's Sissy (aranyaguti-fehér nőstény)       : nyílt osztály I.
HCH. Piki Kvik Balchug (aranyaguti hím)                  : champion osztály I.

Az este azonban tartogatott még egy meglepetést. Megszületett a régóta várt alom a Picasso of Cavia Datura és Goldie párostól. 5 kismalac született, 4dalmata 1aranyaguti. Sajnos az egyik hatalmas dalmata halva született, így maradt 3 dalmata nőstény és egy aranyaguti hím. 

2012. szeptember 26.
Szombaton kiállítás a Klauzál Művelődési Házban!!! Várunk minden tengerimalacot szerető érdeklődőt, több mint 80 nevezett malaccal, és egyéb érdekes programmal!

2012. július 13.
Ma megszülettek Old Warrior Georgia gyönyörű, hatalmas malackái. Egy aranyaguti-fehér és egy vörös nőstény, mindkettő kiállítási minőségű. A büszke apa ki lehetne más, mint Piki Kvik Balchug (Vlagyimir). A két kicsi azért is hatalmas öröm, mert Georgia már elmúlt négy éves, nem számítottam több alomra tőle, de Georgia még mindig kirobbanó formában van, tartja 1kg fölötti súlyát, és szépen neveli a kicsiket.

2012. április  16.
Kissé elmaradtam a honlap frissítésével, ezt igyekszem mihamarabb pótolni. Télen leállt a tenyésztés, most, hogy itt a tavasz, több pár is összeköltözött, így kb. két hónap múlva várhatóak almok.
Jelenleg két gyönyörű kicsi van, egy aranyaguti (Moonflower's Sissy-Piki Kvik Balchug) és egy fekete (G. od Kazbundy-Old Warrior...) nőstény. A fekete biztos marad, mert az apjának (cseh hím) ez volt az utolsó fedezése, utána sajnos elpusztult, és a mama is igen öreg már, nem valószínű, hogy többször ellik.

 

img_9878.jpg

Camilla of Cavia Datura 

Cimg_9882.jpg

2011. június 6.
Megszületett a várva várt alom az ország legeredményesebb tenyészpárjától. Mindkét szülő champion címmel rendelkezik, az apa (Piki Kvik Balchug, orosz származású) volt már kiállítás legszebb malaca és többszörös junior BIS győztes, az anya (Old Warrior Georgia) legjobb eredménye BIS 2.
Georgiának három hatalmas kismalaca született (140g), mindhárman nagyon jó típusúak! Két hím (aranyaguti, aranyaguti-fehér) és egy nőstény (aranyaguti-fehér), az aranyaguti hím és a nőstény valószínűleg maradnak a tenyészetben.

A mai napon Balchug összeköltözött Sissyvel (aranyaguti-fehér nőstény), augusztus közepén várható az alom.

Karin pocakja is szépen gömbölyödik, és a picik már mozgolódnak is, úgyhogy skinny és skinny hordozó malacok várhatóak július elejére!

Július elejére baldwin és baldwin-hordozó malackákat is várunk, előjegyzést felveszünk!

2011. május 8.
Új malac érkezett a hozzánk a Moonflower tenyészetből. Moonflower's Dallam (Piki Kvik Topsi-Eliot of Palace Island) egy gyönyörű hatalmas citromaguti hím, és még orrszőre is van! Köszönet érte dr. Sándor Nikolettának.

 

dallam.jpg


 

2011. április 9.
Kicsit elmaradtam a frissítéssel, úgyhogy most pótolom.
Az elmúlt időszakban újabb Mimi-Neo babák születtek, három hím, két angol rövidszőrű, az egyik kék, a másik kék-arany argente és egy US-teddy, gyönyörű kék-arany argente színben. Most három hetesek.
Gustavo első kis dalmata fia gyönyörű malaccá fejlődött, teszek is ki róla képet hamarosan. Gustavot április 12-én fogom Instrumenttel összeköltöztetni, úgyhogy nem sokára kis dalmata skinnyket várunk.
Április 8-án Karin is összeköltözött Geralddal, remélem fekete-cser skinny is fog születni.
Megszülettek Clemi babái is, egy fekete skinny hím, egy aranyaguti skinny hím és egy aranyaguti nőstény. A büszke apa Gerald (fekete skinny hím, Gustavo testvére).

Februárban részt vettünk egy kiállításon, ahol Gustavo fajtagyőztes és fajtacsoport győztes, Mimi kék-arany argente fia fajtagyőztes és Rose is fajtagyőztes lett.

2010. december 8.
Megszülettek Karin babái. Karin fekete-cser kopasz hordozó, fekete kopasszal szerettem volna összerakni, de Wilsont úgy megverte, hogy alig tudtam kimenekíteni, és a többi kopasz hímnek sem adott esélyt. Így kénytelen voltam Neoval összeakni, aki egy hatalmas angol rövidszőrű hím, őt már nem merte bántani:) Három pici született, egy aranyaguti, egy aranyaguti-vörös és egy fekete. 50% az esély rá, hogy kopasz génhordozók.
Képek hamarosan.

2010. december 2.
Gyönyörű picik születtek! Instrument három fantasztikusan szép nőstény malacnak adott életet! Nagyon hajlok rá, hogy mindhármat megtartsam. Szóval lett egy aranyaguti (neki van aztán igazán kerek feje), egy citromaguti-fehér (kerek fej és dűs orrszőr) és egy fekete. A büszke apa Balchug.
Hamarosan teszek ki képet róluk.

2010. november 17.
Ma megérkezett hozzánk Old Warrior Georgia, aki egy gyönyörű aranyaguti skinny nőstény és nem mellesleg Champion címmel rendelkezik. A Moonflower tenyészetből érkezett, köszönet érte dr. Sándor Nikolettának. Georgia egyszer már vendégeskedett nálunk egy hónapig, akkor Balchug társaságát élvezte, és két gyönyörű kicsi született. Most még másfél hónapig pihen és hízik, majd ismét Balchug lesz a párja, úgyhogy igazán különlegesen szép malacok várhatóak néhány hónap múlva.

 Kép

 

 2010. november 3.
Megszülettek Mimi és Neo gyönyörű babái! Öten vannak, többségük kislány. Angol rövidszőrűek, és van közöttük két kék és kék-arany argente is ha jól láttam, de a színeket csak később azonosítom be, mert nem könnyű. 

 

Kép

 

 Kép

 

 

 Kép

 

 2010. október 27.
Instrument elkezdett gömbölyödni, nagyjából december elejére saccolnám az ellést. Mimikének már nem sok van hátra, US-Teddy és ARSZ malackák várhatóak különleges (kék, lila, sáfrány) színekben. Ebből a párosításból származik Rose és Rubin (két US-Teddy nőstényem), róluk hamarosan töltök fel képet.

2010. október 15.
Ezen a héten már a második alom! Megszületett Clementina és Gerald (Galileo fekete skinny testvére, róla még nincs fent kép) utódai. Most is négy malacka született, de az egyik nőstény sajnos halva. Képek hamarosan. Mostanában még Mimike ellése várható.

2010. október 12.
Ma végre megszülettek Modza és Gustavo kismalacai!!! Nagyon vártam ezt az almot, mert Gustavon kívül nincs az országban dalmata skinny, és most született egy kis hím! Négy malacka született, egy fekete-dalmata hím, egy fekete hordozó nőstény, egy fekete hordozó hím és egy fekete skinny hím, de ő sajnos másnapra elpusztult, annak ellenére, hogy szép fejlett malacka volt.

 

Kép

 

Kép

2010. szeptember 22. 
Ma reggelre megszülettek Sherpilla malacai, 3 gyönyörű kis kopasz, két sötétszemű fehér nőstény és egy pinkszemű fehér hím. Estére pedig megszületett Fonda (fekete baldwin hordozó nőstény) egy szem hatalmas vörös baldwin lánya.

2010. szeptember 11-12.
III. Nemzetközi Tengerimalac Kiállítás Budapest Hungexpo

Kilenc malacot neveztem erre a kiállításra. A legjobban annak örültem, hogy Balchug mindkét nap kapott champion ajánlást, ezzel megszerezte a 3. ajánlását, és Champion lett!! Ezt meg fokozta, hogy mindkét nap fajtagyőztes és fajtacsoportgyőztes lett, és a BIS-ben is jól szerepelt.
Moonflower Rose-ra is nagyon büszke vagyok, az US-Teddy malacok között fajtagyőztes lett szombaton.

Szombati eredmények:
Piki Kvik Balchug: fiatal osztály skinny hím I., FGY., FKGY., JBIS I., BIS II., 2.CR
Moonflower's Mimi:
nyílt osztály kék ARSZ. nőstény I., FGY.
Moonflower's Rose:
fiatal osztály US-Teddy nőstény I., FGY.
Moonflower's Rubin: fialal osztály US-Teddy nőstény II.
Instrument of Palace Island: nyílt osztály skinny nőstény I., 
Wilson of Cavia Datura: nyílt osztály skinny hím I.
Gerald od Kazbundy: fiatal osztály skinny hím II.,
Gustavo od Kazbundy: fiatal osztály skinny hím III.
Blackberry's Atlas: fiatal osztály baldwin hím II.

Vasárnapi eredmények:
Piki Kvik Balchug: fiatal osztály skinny hím I., FGY., FKGY., JBIS II., BIS II., 3.CR!
Moonflower's Mimi: nyílt osztály kék ARSZ. nőstény I.
Moonflower's Rose: fiatal osztály US-Teddy nőstény I.
Moonflower's Rubin: fialal osztály US-Teddy nőstény II.
Instrument of Palace Island: nyílt osztály skinny nőstény II., 
Wilson of Cavia Datura: nyílt osztály skinny hím I.
G. od Kazbundy: fiatal osztály skinny hím II.,
Gustavo od Kazbundy: fiatal osztály skinny hím III.
Blackberry's Atlas: fiatal osztály baldwin hím I.

Tenyészpárok között Balchug és Instrument 3. helyezett lett.

2010. június 
V. Területi Tengerimalac Kiállítás Hűvösvölgy

Erre a kiállításra csak Balchug-ot vittem magammal, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen eredményt ér el...!!! Történt ugyanis, hogy Balchug Best of Best lett, ez azért is hatalmas eredmény, mert skinny-t csak nagyon ritkán választanak a kiállítás legszebb malacának. Nagyon boldog voltam  !

Eredmények:
Piki Kvik Balchug: fiatal osztály skinny hím I., FGY., FKGY., JBIS I., BISI., Best of Best!!!!!!

 

2010. május 16.
IV. Területi Tengerimalac Kiállítás Hódmezővásárhely

Három malacot vittem Hódmezővásárhelyre, és szép eredményeket értek el:
Piki Kvik Balchug: fiatal skinny hím I., JBIS II., 1.CR
Wilson of Cavia Datura: nyílt skinny hím I., 1.CR
Gustavo od Kazbundy: fiatal skinny hím II.

Új malacok is érkezetek a tenyészetbe, Sissy aranyaguti skinny nőstény és Rose lila-sáfrány argente US-teddy nőstény a Moonflower Tenyészetből került hozzánk, köszönet érte dr. Sándor Nikolettának.

Nálunk vendégeskedik szintén a Moonflower Tenyészetből Ch.Old Warrior Georgia aranyaguti skinny nőstény, párja Piki Kvik Balchug, túlzás nélkül állíthatom, hogy ők most az ország legszebb skinny tenyészpárja, úgyhogy hamarosan remélem igazán gyönyörű malackák születnek.

Az Old Warrior Tenyészetből is érkezett néhány malac, egy ezüstaguti és egy fahéjaguti nőstény skinny, egy fekete-fehér kopasz hordozó (neki hamarosan megszületnek a malacai) és hozzánk került Gustavo testvére, egy gyönyörű fekete skinny hím.
Köszönet értük Zerényi Lacinak.

2010. április 17.
Ma este sajnos itthagyott minket Fatia Negra. Egy ideje nem volt jó az étvágya, lefogyott, és tegnap mikor megnéztem már nagyon ki volt hülve. Kapott infúziót, melegítettem, de már nem tudtam visszahozni. Nagyon szomorú lettem tőle. A másnapi salgótarjáni kiállítást is inkább lemondtam, mert ha a többiben is lappang valami, akkor egy hosszú út és a stressz nem tesz jót nekik, márpedig Csurgótól Salgótarján jópárszáz km. Néhány napig figyelem őket, de valószínűleg nem fertőzés volt az ok, hanem a kora.

2010. március 10.
Megszülettek Sherpilla (himalája skinny) és Wilson (fekete skinny) picinyei. Három gyönyörű malacka született,  egy fekete hím, egy fekete nőstény és egy fekete-vörös nőstény. A nőstények valószínűleg a tenyészetben maradnak, a hím eladó.

2010. március 7.
XLI. Nemzeti Tengerimalac Kiállítás Budapest, Rózsa Művelődési Ház

Nagy meglepetés volt számomra ez a kiállítás, sok szép skinny-t hoztak, ha jól emlékszem 18malacot neveztek. 6 malacot vittem, és nagyon szépen szerepeltek. A legnagyobb meglepetést Clementina (nőstény himalája skinny) okozta, ő ugyanis az orosz és cseh import malacokat maga mögé utasítva fajtagyőztes lett, megkapta első champion ajánlását, és a fajtacsoportot is megnyerte.

Kép

 

Eredmények:
Clementina: fiatal skinny nőstény I., fajtagyőztes, fajtacsoport győztes, 1.CR.
Steve: fiatal baldwin hím I., fajtagyőztes
Piki kvik Balchug: baby skinny hím I.,Baby BISIII.
Gustavo od Kazbundy:baby skinny hím III.
Wilson: nyílt skinny hím II.
Moonflower's Nova: nyílt skinny hím IV.

2010.02.15.
Jelenleg öt skinny keres gazdit, képek az "Eladó malacok" oldalon.

Hamarosan megérkezik tenyészetünkbe Piki Kvik Balchug ("Vlagyimir") Oroszországból.
Apa: Piki Kvik Ruscus
Anya: Piki Kvik Lambada

 

 

 

A mappában található képek előnézete Nincs megadva rovat


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Order Shipped Ups Stendra Medication Virginia Beach Leswalt

(Leswalt, 2019.11.18 02:21)

Cialis Levitra Comment Viagra <a href=http://zgdkdz.com>buy viagra</a> Diferencias Entre Sildenafil Y Kamagra Nolvadex Testosterone Where To Buy Cilias Professional Pills

Levitra 20 Mg Problemi KelArrody

(KelArrody, 2019.10.18 09:47)

Temovate Find Secure Ordering Levaquin Pills Direct Cash Delivery <a href=http://exdrugs.com>viagra online pharmacy</a> Tenormin No Script Propecia Glaucoma

Soft Cialis Tabs 60 Mg. KelArrody

(KelArrody, 2019.09.30 00:24)

Viagra Veloce Propecia Drug Interactions Kamagra Acheter Canada <a href=http://lowpricecial.com>buy cialis</a> Buy Liquid Amoxicillin

Blood Pressure : Blood pressure table

(Aescovewoxeshy, 2018.09.27 15:26)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-ibuprofen/

natsu2d@gmail.com

(Nikoletta, 2014.11.03 15:49)

Üdv,

Van eladó malackája jelenleg?

Válaszát előre is köszönöm,
Nikoletta

eniko.firkala@freemail.hu

(Firkala Enikő, 2013.01.18 19:28)

Tisztelt Tenyésztő!
Szeretnék vásárolni egy fiú kopasz malackát, jelenleg van eladó Önöknél?

BP.16.KERÜLET

(VICKY DÖRGŐ, 2012.11.21 01:37)

KEDVES TENYÉSZTŐ!
ENGEDJE MEG,HOGY GRATULÁLJAK A GYÖNYÖRŰ MALACKÁIHOZ.
HÖRCSÖGEINK,KUTYÁINK VANNAK,DE A KISFIAM IMÁDOTT HÖRCSÖGÉNEK ELPUSZTULÁSA OLYAN SOKKOT OKOZOTT,HOGY ELDÖNTÖTTÜK NEM TEMETÜNK 1-2 ÉVENTE HÖRIKET,SZERETNÉNK ÉLVEZNI A KIS ÁLLATKÁNKAT HOSSZABB IDEIG. MEGVETTÜK ELSŐ MALACKÁNKAT,EGY EZÜST AGUTI KISFIÚT,AKI AZONNAL A SZÍVÜNKBE LOPTA MAGÁT. PÁR NAPJA VETTÜNK EGY KOPASZ MALACKÁT,AKI MÁR 7 HÓNAPOS,ÉS INKÁBB KIMENEKÍTETTEM A SZAPORÍTÓ KARMAI KÖZÜL....FIÓKOKBAN TARTOTT KB 20 MALACOT. ELSŐ ÉJSZAKA AZ ÁGYAMBAN ALUDT A KETRECÉBEN,ÉS RENGETEGSZER KIVETTEM ,SIMOGATTAM. OLYAN HÁLÁSAN TŰRTE,REGGEL MÁR KÉREDZKEDETT KI HOZZÁM. NAGYON SZERETNÉNK MÉG EGY KOPASZ MALACKÁT. KÉREM ÉRTESÍTSEN,HA VANNAK ELADÓ PÉICIK. ÜDV. VIKI dorgoviki@gmail.com

magloczkyjudit@citromail.hu

(Maglóczky judit, 2012.07.06 13:19)

Tisztelt Tenyésztő!
Érdeklődni szeretnék, hogy van e eladó baldwin tengerimalaca.

Köszönöm.

Re: magloczkyjudit@citromail.hu

(Cavia Datura, 2012.09.26 17:20)

Sajnos a baldwin tenyésztést abbahagytuk, Péntek Adri az egyetlen az országban tudtommal, aki még foglalkozik vele, őt kéne keresni, Blackberry tenyészet.

Budapest

(Szilvia, 2012.09.26 16:47)

Fiú kopasz malackát keresek. Van jelenleg Önöknél?

Köszönöm,

Re: Budapest

(Cavia Datura, 2012.09.26 17:16)

Sajnos jelenleg nincs eladó hím malacka, de a napokban várható ellés, illetve jelenleg 3 malackánk vemhes, szóval hamarosan remélhetőleg tobzódunk a malacokban:)

tbkata@freemail.hu

(tokaj gréta, 2011.11.26 21:31)

szeret nékegy malacot ha van.. hétfőre elhoz nám ha van..
nőstényt szeret nék havan

gollam75@freemail.hu

(Miklós Melinda, 2011.07.27 19:25)

Üdv! Érdeklődnék us-teddy malacok iránt, várhatók-e idén?
Frissen alakult tenylészetbe kellenének.
Választ az email címemre kérném.
Köszönöm!

novevivi@citromail.hu

(Nóvé Vivien, 2011.04.17 15:21)

Szia!
Azt szeretném megkérdezni,hogy egyéves perui tengerimalacomat lehetne fedeztetni?
Még nem fialt.
Nagyon jó állapotban van,szerintem megtudna fialni.
Előre is köszi,Vivi.

Re: novevivi@citromail.hu

(Cavia Datura, 2011.05.04 16:27)

Szia!

Az, hogy jó állapotban van, nem jelenti azt, hogy meg fog tudni fialni, ugyanis ebben a korban a medencecsont már összecsontosodik, és elléskor nem tud középvonalban szétválni. Így lehet akármilyen jó állapotban a malac, ha a medencecsont középen nem tud szétválni, nem lesz elég széles a szülőcsatorna, és a kicsik nem tudnak majd megszületni. Ilyenkor mielőbbi állatorvosi beavatkozás szükséges (császármetszés), mert enélkül a malac elpusztul.
Persze lehet, hogy szerencséd lesz, de kérdés, megéri-e kockáztatni.

Üdv: Bernadett

jennifer.ziemons@gmail.com

(Jennifer, 2011.04.14 21:27)

Szia!

Szeretnék egy rózsaszín mezetelen tengerimalac kislányt!
Lenne esetleg most eladó???

Köszönöm

sussy@citromail.hu

(N. Orsi, 2011.02.19 20:31)

Szia!
Szeretnék nőstény tengerimalackám mellé egy másik nőstényt (elsősorban skinnyt).
Van most eladó, vagy előre látható?
Köszönettel:
Orsi